Följ Tillväxtanalys

Taggar

Senaste nytt

Vi söker en analytiker till avdelningen Innovation och grön omställning

Vi söker en analytiker till avdelningen Innovation och grön omställning

Nyheter   •   Feb 19, 2019 10:53 CET

Är du analytiker och vill förbättra svensk tillväxtpolitik? Nu söker vi en kvalificerad analytiker till avdelningen Innovation och grön omställning. Låter det intressant? Läs mer och ansök idag!

Antalet konkurser ökade med 13 procent i januari

Antalet konkurser ökade med 13 procent i januari

Nyheter   •   Feb 15, 2019 09:00 CET

​Under januari 2019 försattes 597 företag i konkurs jämfört med 530 företag i januari 2018, en ökning med 13 procent. Det visar ny statistik från myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys.

Så utvecklades företagen efter ROT-reformen

Så utvecklades företagen efter ROT-reformen

Nyheter   •   Feb 14, 2019 14:17 CET

Skapar branschspecifika skattelättnader tillväxt? Tillväxtanalys har analyserat de näringslivs- och sysselsättningsförändringar som skett i samband med genomförandet av ROT-reformen mellan åren 2010 och 2015.

Företag i storstan får störst effekter av Almis lån

Företag i storstan får störst effekter av Almis lån

Nyheter   •   Feb 11, 2019 15:55 CET

Hur påverkas effekterna av Almis lån till företag beroende på var företaget som tar emot lånet är geografiskt placerat? Den frågan analyseras i Tillväxtanalys nya working paper som publiceras idag.

Vi söker kommunikationsstrateg och kommunikatör inom digital kommunikation

Vi söker kommunikationsstrateg och kommunikatör inom digital kommunikation

Nyheter   •   Feb 08, 2019 14:25 CET

​Är du driven, initiativrik och duktig på att ha ett strategiskt helhetstänk? Eller är du en erfaren kommunikatör inom digital kommunikation? Nu söker vi två kommunikatörer till Östersund för att jobba med både vår interna och externa kommunikation.

Vi söker en utredningsassistent till Östersund

Vi söker en utredningsassistent till Östersund

Nyheter   •   Feb 08, 2019 14:22 CET

​Är du analytisk och intresserad av tillväxtpolitik? Vi söker nu en utredningsassistent till vårt huvudkontor i Östersund.

Så kan staten skapa system för hållbarhetsmärkning av metaller och mineral

Så kan staten skapa system för hållbarhetsmärkning av metaller och mineral

Nyheter   •   Feb 07, 2019 14:10 CET

De metaller och mineral som behövs för att lyckas med omställningen till ett hållbart samhälle är idag ofta förknippade med baksidor som växthusgasutsläpp och barnarbete. I detta PM studerar Tillväxtanalys hur nationella och internationella system kan utvecklas för märkning och spårbarhet från gruva till slutprodukt.

Utvärderingar av RUT och ROT i Tillväxtanalys nya treårsplan

Utvärderingar av RUT och ROT i Tillväxtanalys nya treårsplan

Nyheter   •   Feb 01, 2019 09:36 CET

Idag publicerar vi vår analys- och utvärderingsplan – Kunskap för tillväxt 2019. I planen beskriver vi de frågeställningar som myndigheten kommer att belysa de närmaste tre åren.

Nyföretagandet fortsatte att minska under tredje kvartalet 2018

Pressmeddelanden   •   Jan 30, 2019 12:00 CET

Under tredje kvartalet 2018 minskade antalet nystartade företag i Sverige med 2 procent jämfört med samma period 2017. Flest nya företag startade inom branschgrupperna Handel och service av motorfordon, Bygg- och anläggningsverksamhet samt Juridisk och ekonomisk konsultverksamhet. Det visar ny statistik från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser (Tillväxtanalys).

Följ oss gärna via nyhetsbrev och i sociala medier!

Följ oss gärna via nyhetsbrev och i sociala medier!

Nyheter   •   Jan 25, 2019 11:20 CET

Det finns flera olika sätt att ta del av nyheter från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys. Ett av dem är att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Staten behöver följa upp varför kvinnor avslutar sitt företagande

Pressmeddelanden   •   Dec 17, 2018 10:37 CET

Kvinnor är underrepresenterade som företagare i en majoritet av näringslivets branscher. Ända sedan 90-talet utgör de mindre än en tredjedel av företagarna i Sverige. Hinder för kvinnor begränsar fortfarande antalet potentiella företagare, men riktade insatser har gett resultat. Det visar en ny rapport från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys.

Statliga inkubatorsatsningar bör fokusera mer på innovation

Pressmeddelanden   •   Dec 06, 2018 15:26 CET

Målsättningen med svenska företagsinkubatorer har förskjutits över tid, från att stimulera kommersialisering av forskning och innovation till att främja tillväxt i nya företag. Det är dock innovations­främjande som är inkubatorernas starkaste sida. Det visar en ny rapport från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser, Tillväxtanalys.

Nyföretagandet minskade med 3 procent under andra kvartalet 2018

Pressmeddelanden   •   Okt 10, 2018 12:00 CEST

Under andra kvartalet 2018 minskade antalet nystartade företag i Sverige med 3 procent jämfört med samma period 2017. Flest nya företag startade inom branschgrupperna Handel och service av motorfordon, Bygg- och anläggningsverksamhet samt Juridisk och ekonomisk konsultverksamhet. Det visar ny statistik från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser (Tillväxtanalys).

Staten behöver göra Sverige attraktivare för internationell kompetens

Pressmeddelanden   •   Sep 28, 2018 08:00 CEST

​Vissa yrkesgrupper har idag hela världen som arbetsplats och förmågan att locka till sig internationell högkvalificerad kompetens blir allt viktigare för ett lands tillväxt. Sverige har hittills stått sig väl i den konkurrensen. Men för att vi ska göra det även i framtiden behöver staten underlätta för den eftertraktade gruppen att etablera sig i Sverige.

Fortsatt ökning av antalet anställda i svenska koncerner med dotterbolag i utlandet

Pressmeddelanden   •   Jul 05, 2018 12:00 CEST

Antalet anställda i svenska koncerner med dotterbolag i utlandet ökade 2016, för tredje året i rad, till 2 miljoner. Den totala omsättningen för koncernerna i fråga ökade också – plus 5 procent i utlandet och plus 17 procent i Sverige. Det visar ny statistik från Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser (Tillväxtanalys).

Antalet nystartade företag minskade med 4 procent under 2017

Pressmeddelanden   •   Jun 20, 2018 12:08 CEST

Under 2017 minskade antalet nystartade företag med 4 procent jämfört med 2016 och uppgick till 68 887 företag. Sett till bransch inträffade den största minskningen i Vård och omsorg där nyföretagandet minskade med 18 procent. Det kan jämföras med att nyföretagandet i branschgruppen ökade med 2 procent under 2016 och med 25 procent under 2015.

Tydlig ökning av antalet anställda i utländska företag i Sverige

Pressmeddelanden   •   Jun 14, 2018 12:00 CEST

Antalet anställda i utlandsägda företag i Sverige ökade med 6 procent under år 2017 vilket är den största ökningen på sex år. De största ökningarna skedde i företag kontrollerade från Jersey och Luxemburg. Det visar ny statistik från Tillväxtanalys.

Staten behöver ha en helhetssyn på tillståndsprocessen för gruvor

Pressmeddelanden   •   Maj 30, 2018 08:15 CEST

Innovationskritiska metaller och mineral är centrala för skapandet av ett samhälle med låga växthusgasutsläpp. Sverige har förutsättningar att kunna utvinna sådana råvaror på ett relativt hållbart sätt. Men för att det ska vara attraktivt att investera i nya gruvor behövs en effektivare tillståndsprocess. Det visar en ny rapport från Tillväxtanalys.

Ny rapport om digitaliseringens möjligheter i näringslivet

Pressmeddelanden   •   Apr 26, 2018 12:16 CEST

Hur kan staten främja användandet av digitaliseringens möjligheter i näringslivet? Så lyder titeln på den rapport som Tillväxtanalys presenterar i dag.

Antalet företagskonkurser ökade under 2017

Pressmeddelanden   •   Mar 28, 2018 12:17 CEST

Antalet företagskonkurser ökade med 6 procent under 2017, jämfört med 2016. Antalet anställda som berördes av konkurser ökade under samma period med 7 procent. Det visar ny statistik från Tillväxtanalys